miercuri, 10 iunie 2015

Prietenii Speciale

Voluntarii Asociației  Tineri pentru Comunitate Bistrița în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Bistrița, au derulat în perioada februarie-iunie 2015 proiectul Prietenii Speciale. Scopul principal al proiectului a fost de a dezvolta creativitatea copiilor cu nevoi speciale, de a dezvolta toleranța și de a spori colaborarea între tineri și copii provenind din diverse medii sociale. În acest scop, voluntarii Asociației Tineri pentru Comunitate Bistrița, sub îndrumarea coordonatorului de proiect Ionuț Chirali, au organizat o serie de ateliere de lucru săptămânale cu elevii utilizând tehnica origami de prelucrare a hârtiei pentru confecționarea diferitelor figurine dar și alte tehnici precum realizarea unor decorațiuni din cutii de chibrituri sau ață.
Pe toată durata proiectului, ne-am bucurat de sprijinul și îndrumarea cadrelor didactice ale Centrului: dna director Vass Imola Doris – prof psihopedagog, dna profesor kinetoterapeut Râpan Mariana, dna prof pentru înv. preșcolar Serețan Ionela Adriana  în calitate de responsabili precum și dna prof. psihopedagog Archiudean Simon, dna profesor înv. primar Marica Livia, dna prof. psihopedagog Todor Rodica și învățător-educator Pop Daniela – în calitate de colaboratori. De asemenea, un rol important l-au jucat voluntarii Asociației Tineri pentru Comunitate Bistrița: Paula Suciu, Dora Avram, Andreea Feier, Darius Alexandru Bordean, Stefania Mureșan, Bianca Mureșan, Roxana Hăbălau, Marius Gherman, Raluca Țermure.
Festivitatea de închiere a proiectului a avut loc luni, 09.06.2015 în incinta Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, când cadrele didactice participante, elevii și voluntarii au organizat o expoziție a obiectelor realizate, au realizat desene pe asfalt, precum și o serie de jocuri pentru copii.
Considerăm că în urma acestui proiect am pus bazele unei prietenii cu adevărat speciale, am contribuit la risipirea unor prejudecăți și am sporit atât toleranța cât și imaginația copiilor și tinerilor implicați, ceee ce ne face să ne dorim continuarea acestei inițiative și în viitorul an școlar.
Hangea Cristina

Președinte Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița