duminică, 23 noiembrie 2014

Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița câștigătoare la Gala Națională a Societății Civile Tinere din România

Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița este o organizație neguvernamentală de tineret înființată în martie 2013 la Bistrița cu misiunea de a promova cetățenia activă a indivizilor, grupurilor, copiilor și în mod special a tinerilor cu vârste cuprinse între 14-35 ani prin proiecte și activități de dezvoltare personală și comunitară.

Anul 2014 a fost unul deosebit de important pentru organizație, derulând o serie de proiecte marcante pentru tinerii din comunitate, dintre care, schimbul de tineri I love volunteering, a fost câștigător la Gala Națională a Societății Civile Tinere din România, categoria Educație Civică.


Prima ediție a evenimentului s-a derulat în perioada 21-22 noiembrie 2014 la Covasna, sub genericul „Inspirăm o nouă generaţie” și a fost organizat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna, Ministerul Educaţiei Naţionale, Instituţia Prefectului judeţului Covasna şi Consiliul Local al oraşului Covasna.


Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița a fost reprezentată de către Cristina Hangea, președinte și în același timp coordonatoarea proiectului câștigător. Proiectul I love volunteering s-a derulat în perioada 10-19 mai 2014 la Bistrița și a avut scopul de a promova voluntariatul ca modalitate de dezvoltate personală și profesională în rândul a 20 de tineri români și englezi.


Multumim participanțior și partenerilor din țară și Marea Britanie-RV Projects, fără sprijinul cărora nu am fi reușit să avem deosebita onoare de a reprezenta județul la acest eveniment și imensa bucurie de a fi declarați câștigători. Nu în ultimul rând, mulțumim Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bistrița Năsăud, pentru finanțarea participării la eveniment.