marți, 20 mai 2014

Noi iubim voluntariatul




In perioada 10-19 Mai, Asociatia Tineri pentru Comunitate va gazdui la Bistrita un grup de 9 participanti englaezi –membrii ai organizatiei RV Projects -in cadrul proiectului “I love Volunteering” (Eu iubesc voluntariatul). Proiectul este realizat cu finantare din partea Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune-Actiunea Schimb de Tineri, scopul principal fiind de a promova voluntariatul ca modalitate de dezvoltare personala si profesionala.
In acest sens, voluntarii romani si englezi vor desfasura o serie de activitati specifice:  actiuni de voluntariat la scoala gimnaziala Sieu Magherus, la Centrul de Noapte, participare la Olimpiada Inocentilor organizata de Fundatia Inocenti, activitati de ecologizare. De asemenea sunt prevazute dezbateri referitoare la notiunea de voluntariat si experienta de voluntar a participantilor, vizite culturale, precum si stabilirea unor noi proiecte in contextul Erasmus plus.
Din partea Asociatiei Tinerii pentru Comunitate vor participa Cristina Hangea –coordonator proiect si lider de grup, Iulia Ciharean – lider de grup, si participantii Anca Mihut, Roxana Habalau, Alexandra Sabau, Raluca Termure, Iulia Barlean, Vlad Oprea, Darius Bordean, Cristian Dumitrache si Pop Daniel.
Participantii RV Projects sunt David Richardson – lider de grup, participanti: Johnatan Donat, James Wilson, Jamie Bramley, Michael Randall, Rhae Olivia Jo Docherty, Rosemarie Smith, Terrianne Garde-Evans, Stephanie Williams.
La finalul acestui proiect, participantilor le vor fi oferite certificate Youth Pass.
Mentionam ca proiectul se deruleaza in perioada Saptamanii Nationale a Voluntariatului, eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor
Nu in ultimul rand dorim sa multumim Directiei Judetene pentru Sport si Tineret pentru spatiul pus la dispozitie pentru derularea activitatilor si tuturor colaboratorilor implicati.

Articol realizat de Mihut Anca, Participant Asociatia Tineri pentru Comunitate.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu