marți, 20 mai 2014

Concluziile unui proiect reusit


In perioada 10-19 mai 2014, cand la nivel national s-a derulat Saptamana Nationala a Voluntariatului, voluntarii Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita, au trait o experienta de neuitat. Mai precis, acestia au fost participantii unui schimb de tineri care a promovat voluntariatul ca modalitate de dezvoltare personala si profesionala si care s-a derulat in parteneriat cu organizatia RV Projects din Anglia.
Proiectul cu titlul “I love volunteering” s-a derulat cu finantare din partea Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.1 Schimb de Tineri si a reunit la Bistrita un grup de 11 tineri romani si 9 englezi. Impreuna, am derulat activitati la Scoala Gimnaziala “Sieu Magherus”, Scoala Gimnaziala nr.7 Viisoara, Centrul de Noapte si ne-am facut simtita prezenta la Olimpiada Inocentilor precum si la activitati de ecologizare. Proiectul a mai presupus discutii pe tema voluntariatului, prezentari, jocuri de rol, vizite culturale, promovarea culturilor prin activitati de karaoke si servirea ceaiului specific englezesc.
In urma participarii la acest proiect, participantii nu au legat doar frumoase prietenii, ci si-au si dezvoltat competente precum munca in echipa, comunicarea in limba engleza, capacitatea de organizare, au devenit mai responsabili si mai toleranti. Mai mult decat atat, fiecare participant va primi un certificat Youth Pass ca marturie a competentelor dobandite.
Acest proiect reprezinta cea mai mare reusita, pana in momentul de fata, a Asociatiei Tineri pentru Comunitate, un ONG la inceput de drum dar cu vise si asteptari mari.
Insa,  pentru ca nu am fi reusit singuri, dorim sa multumim in primul rand participantilor si liderilor de grup, precum si partenerilor: Scoala Gimnaziala “Sieu Magherus”, Scoala Gimnaziala nr.7 Viisoara, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Directia Municipala de Servicii Sociale, Centrul de Noapte Bistrita, Hotel Decebal, SC Trehos bis impex SRL, Pizzeria Paradiso, Asociatiei Impact si Fundatiei Inocenti.
Acest articol reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului, iar AN si CE nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei este folosit.

Presedinte Asociatia Tineri pentru Comunitate,
Cristina Hangea
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu