joi, 31 decembrie 2015

Finalizare proiect "Unknown beauties revealed"

Comunicat de presă

Finalizarea proiectului Unknown beauties revealed

In perioada 1 iulie 2015 – 1 ianuarie 2016, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita a implementat proiectul „Unknown beauties revealed” – finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, acțiunea cheie KA1. Proiectul a fost implementat de Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița în parteneriat cu organizația RV Projects din Marea Britanie și a reunit un număr de 16 tineri și 3 lideri de grup. Activitățile schimbului de tineri s-au derulat la Bistrița, Rodna (Valea Mare și Valea Vinului) și Arcalia în perioada 7-17 septembrie 2015.


Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană

Scopul principal al proiectului a fost: Conștientizarea unui grup de tineri care locuiesc atât în medii rurale cât și urbane din cele două tări partenere cu privire la importanța conservării și promovării frumuseților și beneficiilor zonelor rurale cu scopul de a facilita dezvoltarea turistică, economică și rurală.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
-     - creșterea interesului a 16 tineri englezi și români pentru 3 zone rurale din județul Bistrița Năsăud (din punct de vedere a frumuseții peisajelor, aspectelor istorice, culturale și economice) și compararea cu zone similare din Marea Britanie.
-        - promovarea zonelor rurale prin intermediul tehnologiei moderne
-      -   animarea zonelor rurale prin activități nonformale
-      -   promovarea cooperării , solidarității și toleranței între tinerii români și englezi.
-        - promovarea cetățeniei active
-       -  promovarea celor două culturi
-       -  dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză
Activităție principale ale proiectului au inclus discuții, dezbateri și prezentări pe tema Tinerii vs Zonele rurale, descoperirea minelor de la Rodna – istoria lor și importanța economică, descoperirea frumuseților naturale din zonele Valea Vinului și Valea Mare precum și promovarea unui stil de viață sănătos prin organizarea unor competiții sportive și descoperirea castelului Bethlen din Arcalia. Cu sprijinul Școlii Gimnaziale Șieu Magheruș, la Arcalia, participanții au interacționat cu elevii, invățându-i cântece și jocuri în limba engleză.
În perioada următoarea schimbului de tineri, participanții au adunat toate informațiile obținute, au selectat poze și filmulețe și au realizat produsele de diseminare a proiectului, pe care vă invităm să le accesați. Este vorba de site-ul proiectului http://unknownbeautiesrevealed.ro/unknown-beauties-revealed/ și de pagina de facebook https://www.facebook.com/Unknown-Beauties-Revealed-KA1-Erasmus-plus-project-1675510249331426/?fref=ts unde puteți vizualiza broșura online de promovare a zonelor rurale, filmul proiectului, mărturii ale participanților precum și o mulțime de poze și informații legate de proiect. Toate aceste materiale au fost realizate în limba engleză, aceasta fiind limba de comunicare în cadrul proiectului.

Prezentul articol prezinta punctul de vedere al autorului si AN si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi data informatiilor respective.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu